Genel · Pişiresim

Şeker Katkısız Kek

Şeker Katkısız Kek

Gerekli Malzemeler

2 yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı süt veya yoğurt
½ portakalın suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı yulaf
1 portakal rendesi
Kuru meyveler ; kuru üzüm, kuru kayısı, hurma, kuru incir
İstenirse kırılmış ceviz
1

Yapılışı :
Öncelikle yumurtalar itina ile kırılır ve
2
azca homojen kıvama gelene kadar çırpılır.
 
Üzerine sıvı malzemeler eklenir; adı üstünde sıvı yağ ve süt veya yoğurt da olabilir.
4
Ve tabii ki o şahane kokusuyla taze taze sıkılmış portakal suyu eklenir. İyice karıştırılır.
5
Akabinde tabii ki her zaman olduğu gibi elek yardımıyla birbirine iyice yedirilmiş un kabartma tozu karışımı, ardından yulaf ve vanilya eklenir. Son olarak rendelenmiş portakal kabuğu ve kuru meyveler. Şahane kokulu bir karışım ortaya çıkıyor ve siz bunu çiğ çiğ yememek icin kendinizi zor tutuyorsunuz.
6
Klasik olacak ama usulü böyle, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriniz. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bıçak kullanabilirsiniz fakat unutmayın ki kullandığınız meyveleriniz de su salacağı için kekinizin içi hafif ıslak olacaktır. Kupkuru olsun diye saatlerce pişirmeyiniz zira içi ıslak ıslak öyle lezzetli oluyor ki yapın da siz görün.
7
Not: Bu lezzetli keki yavrunuza akşamüstü atıştırma saatinde hiç çekinmeden verebilirsiniz, bayılacaktır.
Afiyet olsun.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s