Genel · Pişiresim

Borş Çorbası

İçindekiler:

2 soğan
2 pancar
1 havuç
1 küçük kereviz
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı domates salçası
12 13 bardak et suyu
1 adet etli kırmızı biber
Yarım kilo kadar lahana
1-2 adet defne yaprağı
4-5 sap maydonoz
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

1

Yapılışı:

Öncelikle soğanlar ay, tabii ki hilal ay olacak şekilde, pancar, havuç ve kereviz ise rendenin kalın olan kısmıyla doğranır. Doğradığımız pancarların üstüne ince ince doğradığımız sarımsak şeker ve tuzu ekliyoruz, niye mi, daha güzel renk versin diye.

2
Bu güzel karışımı bir süreliğine bir kenara alıyoruz. Soğanları tencerede çok az miktarda, 2-3 yemek kaşığı kadar tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
3
Ardından havuç, kereviz ve pancar karışımını tencereye ekliyoruz. 2 ila 3 dakika da bu karışımı kavurduktan sonra önce unu katıp biraz çeviriyoruz ve
4
salçayı da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar yani o güzel kokusu diğer malzemelerle karışıp yavaş yavaş etrafa yayılmaya başlayıp evdeki her bireyin burun deliklerinde koku ziyafetleri çektirmeye başladığı gibi ağır ağır et suyunu ekliyoruz. Akabinde etli etli kırmızı biberimizi ve 3-4 dakika kaynamış suda bekletilmiş ince ince doğranmış lahanamızı ilave ediyoruz.
5
Güzelce karıştırıyoruz. Maydanoz ve defne yaprağını mümkünse birbirine bağlı bir şekilde çorbamızın içine ekliyoruz ki çorba piştikten sonra çıkartabilelim.
7

En son tuz ve karabiberi de ekleyip 30 ila 40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Sonra da kaselerimize servis ediyoruz. Dilerseniz yalnız dilerseniz yoğurt hatta süzme yoğurtla deneyebilirsiniz ve renk cümbüşünden siz de etkilenebilirsiniz.

Kış aylarının usulca yaklaşmaya başladığı şu dönemlerde çok besleyici ve gerçekten iyileştirici olduğunu düşündüğüm bu çorbanın içilmesini şiddetle öneriyorum, zira benim bu çorbayla tanışmam böyle olmuştu. Bir rahatsızlığımdan ötürü acil doktora gitmem gerektiği bir günün ertesi gününde rus olan bir arkadaşımın sağolsun bu çorbayı yapmasıyla tanışmıştım ilk defa bu çorbayla. İyiki de tanışmışım, bu sayede aileden biri biraz bile kendini kötü hissetse iki çözümden birine başvurulur bizim evde; borş çorbası veya tavuk suyuna terbiyeli şehriye çorbası. Gecenin bir yarısı tokum ama yemekten bahsedince her zamanki gibi yine karnım acıktı 🙂 Kusura bakmayın biraz daha devam edersem kalkıp mutfağa girmem gerekecek. İyisimi ben burada durayım 🙂

Hepinize afiyetler olsun.
Sağlıcakla kalın.

Advertisements

One thought on “Borş Çorbası

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s