Genel · Pişiresim

Elma Tatlısı

Bu hafta tatlı şefimiz sizlere yine lezzetli bir tarif sunmak istedi, alıkoyamıyorum 🙂

Kendi gibi tatlı olan bir tarif olsunmuş; tabii bu seçiminde son son gittiğimiz elma ağaçlarıyla dolu çiftlikten topladığımız kilolarca elmanın da etkisi var tabii ki. Çiftlikteyken hayatında sanki hiç elma yememiş gibi elma ağaçlarına saldıran biz, eve gelince elmaların yüzüne bakmaz olduk. Orada başladığımız hızla devam ediyor olsaydık şimdiye ne tarla kalmıştı ne ağaç. Taş yerinde ağırdır demiş ya atalarımız, doğru demişler. Eve gelince bizim elmaların esamesi okunmamaya başlandı. Ne mi yaptık, biz de elmaların yeri sanki burasıymış gibi, kendilerini iyi hissedecekleri bir ortam yaratmaya çalıştık. Sonra da onları pişirip layıkiyle yedik. Ama bu kötü birsey değil, yanlis anlaşılma olmasın, eminim ki onların da en büyük talebi tabii ki çöpe atılmaktansa hopur hopur afiyetle yenilmektir. Gelelim tarifimize;
İçindekiler:
-İki kilo elma
-Bir kaşık dolu dolu tereyağı ve hatta mümkünse tuzlu tereyağı
-yarım kahve fincanı kadar su
-50 gram civarında şeker hayır olmasa da olur
-3 tarçın çubuğu
-1 limonun suyu
-2 adet vanilya çubuğu
Yapılışı:
Öncelikle elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp büyük dilimler şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız elmaların üzerine limon suyunu döküyoruz.

Ayrı bir yanda ise pişirme işlemini başlatıyoruz. Küçük bir tencerede yağımızı eritmeye başlıyoruz. Yağımız eridiği gibi elmaları koyup hafifçe renk değiştirmelerini seyrediyoruz. Altın rengi gibi olacaktir fakaaaat hazinesine alık alık bakan korsanlar gibi olmayalım rica edecegim zira öyle çok beklersek bizim altınlar kömür olur. O da altın belki ama tadı konusunda garanti veremeyeceğim.elmali1

Akabinde su, şeker, vanilya ve tarçın çubuklularını da ekleyip tenceremizin üstünü kapatıyoruz.elmali2

Kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Pişme işlemi tamamlandığı gibi tarçın ve vanilya çubuklarını elmaların arasından çıkarıp elmaları çatal yardımıyla güzelce eziyoruz.elmali3

Soğumaya bırakıyoruz ve sonrasında afiyetle yiyoruz. Nasıl mı? Biz yoğurtla çok sevdik ama kızçe hiç birşey eklemeden de hatta biraz da ılık ılıkken yedi. Üzerine de bir iki ceviz koyunca yemedi yanında yattı diyemeyeceğim çünkü yalan olur.elmali-son

Bu arada içinde cok az miktarda seker olması sebebiyle dolapta bile olsa fazla dayanmaz, aklınızda olsun. Biz tabii çok çabuk tükettiğimiz icin böyle  bir sorunumuz olmadı. Bizim evde güzel mamaları çabuk tüketmek gibi bir gelenek vardır😂 Gelenek ve göreneklerine saık bir aileyiz biz.

Tekrardan hepinize afiyet, bal şeker olsun ve bol muhabbetli sohbetli ortamlarda sağlıklı huzurlu bir şekilde yemek nasip olsun.
Sevgilerimle
Advertisements

One thought on “Elma Tatlısı

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s