Genel · Pişiresim

Şekersiz Kurabiyede Devrim :)

Bu hafta yine şekersiz bir tarifimizle karşınızdayız. Ta taaaaam, hem lezzetli hem de bu ufaklıklara karınları acıktığında atıştırmaları için rahatlıkla verebileceğimiz kurabiyeler. Tabii yapım aşamasında bitme ihtimali de yok değil. Ben anlatmaya başlayayım, fotoğrafları gördükçe sizler de durumu daha net anlayacaksınız. Öncelikle malzemelerimizle başlayalım.

İÇİNDEKİLER

2 bardak yulaf unu

3/4 bardak toz badem

Yarım bardak hindistan cevizi/badem sütü

3/4 bardak kuru meyve

2 yumurta

2 ila 3 yemek kaşığı kakao

3 muz

Tarçın

Çok az miktarda tuz ve vanilya

Bu malzemelerde bir sürü değişiklikler yapabilirsiniz. Bizim bu yaptığımız kurabiyelerin birinin tadı öbürünü tutmaz desek yerinde olur. Şöyle ki; hindistan cevizi sütü yerine badem sütü kullanabilirsiniz ama hindistan cevizi tadını da seviyorsanız, toz hindistan cevizi koyun derim. Kakaoyu sevmezseniz hiç koymayın ama biz bayılıyoruz. Kuru meyve konusunda serbestsiniz; incir, kayısı, hurma, erik, vs… Önemli olan kıvamı tutturmak, o daaa aşağıdaki fotoğraflarda olduğu gibi olursa hiçbir sorun yok. Sıvı gelirse biraz yulaf unu katın, katıysa süt ama tabii ki tariften çok da şaşmamak lazım.

YAPILIŞI

Öncelikle katı malzemelerin hepsi bir kapta birleştirilir. Kakao,

2

toz badem,

4

yulaf unu,

 

5

ceviz,

6

kuru meyveler ve koymak istediğiniz bütün baharatlar; tarçın, tuz, vanilya.

7

Bütün bu malzemeleri iyice karıştırıyoruz.

8

Ayrı bir kapta sıvıları karıştırmaya başlıyoruz. Öncelikle ufaklıkların en sevdiği tabii ki yumurta kırma işlemi,

9

süt eklenmesi,

11

başka bir kapta ezilen 3 adet muzun üzerine sıvı karışımın eklenmesi,

12

Sıvılarla katıları birbirine katıyoruz.

13

İster kaşıkla ya daaa ellerinizle karıştırmaya başlıyorsunuz.

14

Her zamanki gibi büyük bir zevkle karış karış karıştırıyorsunuz. Bu arada bu karışımın içinde her ne kadar çiğ yumurta da olsa tadının çok güzel olduğunu itiraf etmeliyim. Hatta Nisan da maalesef annesi gibi bu karışıma bütün suratıyla daldı.

15

İspat;

16

 

Yağlı kağıt koyduğumuz tepsimizin üstüne bir bir kurabiyelerimizi diziyoruz. Ve 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Sonrasında da biraz ılınması bekleyelim veee afiyetle yiyelim.

NOT: Bu arada şekersiz şekersiz diye çok fazla üstüne bastıra bastıra söylüyorum, biliyorum fakat gerçekten bu konuda çok hassasız. Okulda yemek yeme devri başlayınca kaçınılmaz olacak bunlar maalesef ama bari evde yemesin çocuklarınız, daha da önemlisi bebekleriniz. Meyvelerdeki şeker miktarları o kadar yeterli ki onların o minicik hassas bünyeleri için. O endüstriyel şekerlere gerçekten hiç ama hiç ihtiyaçları yok. Çikolata mı yesin istiyorsunuz yavrunuz, niye ister bir ebeveyn onu da anlamam. Sonuç olarak onların bilmediği bir tadı istemesi gibi bir ihtimal yok zaten, o zaman kusura bakmayın ama bu biraz işin kolayına kaçmak bazı durumlarda herhalde. Başkaları vermek isteyince de kibarca söyleyin, biz şeker yemiyoruz, eğer siz yiyorsanız, yavrumuz yemiyor deyin, buna çekinmeyin zira ayıp birşey değil şeker yememek ama gerçekten söyleyemem böyle derseniz, alerjisi var deyin, çıkın işin içinden. Bunun için insanlar sizi kınayacaksa bırakın kınasınlar. Bu arada benim bütün sıkıntım bu endüstriyel şekerlerle yoksa sütü kaynatın, içine kakao ve çok az bal. İşte size çikolata tadında şekersiz bir tatlı tiyosu.

Eskilerimiz boşuna söylememiş;

Afiyet bal şeker olsun yani şeker tadı baldan olsun 🙂

Sevgiler.

Advertisements

4 thoughts on “Şekersiz Kurabiyede Devrim :)

  1. Mutlaka deneyeceğiz. Oyy güzellik ne güzel de girmiş hamurun içine. Çok da leziz görünüyor. Bizim de uydurma tariflerimiz var böyle. Hatta bir de cikolatamiz var. Dur bulayim da vereyim linkini.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s